16 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Οι Κινηματογραφικές Λέσχες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου και των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάζουν διήμερο αφιέρωμα στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των περιφερειακών εκδηλώσεων που οργανώνει το ίδιο το Φεστιβάλ και υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2011 στο Σπίτι του Πολιτισμού. Ώρα έναρξης προβολών 20:30.

Δευτέρα 21/11, Ελληνικές ταινίες

Α) «Σούπερ Δημήτριος» σκην. Γεώργιος Παπαϊωάννου. Διάρκεια 109’. Βραβείο κοινού. Μια παρωδία γύρω από τη σύγχρονη πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης.

Β) «Σωτηρία» σκην. Ιάσων Τζαβέλας. Διάρκεια 91’. Ένα ζευγάρι διαλέγει για τόπο διακοπών ένα απομακρυσμένο χωριό όπου θα συμβούν απροσδόκητες καταστάσεις, ιδιαίτερα όταν κατά την αναζήτηση διαφυγής όλοι θα προσπαθούν να εντοπίσουν τη «Σωτηρία».

Τρίτη 22/11 Ξένες ταινίες

Α) «Το όνειρο του Άνταλμπερντ» σκην. Γκαμπριέλ Ακίμ. Διάρκεια 101’. Ρουμανία. Μια έξυπνη περιγραφή των αντιφάσεων της ζωής ενός νεαρού τεχνικού στη Ρουμανία του 1986 οι οποίες εξελίσσονται ανάμεσα σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική νίκη της Στεάονος και των υποχρεώσεων του ήρωα της ταινίας απέναντι στο εργοστάσιο και το καθεστώς.

Β) «Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια» σκην. Αλέξης Τσάφας. Πράσινο Ακρωτήριο. Ένα κορίτσι επιστρέφει στο τόπο του λόγω του θανάτου του πατέρα του για να βρεθεί αντιμέτωπο με τις αλλαγές που έρχονται στον περίγυρο αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό.

Δράσεις/Εκδηλώσεις Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων