27 Ιουνίου 2013

Προβολή του Black Mirror από την Κινηματογραφική Λέσχη Φοιτητών Ρεθύμνου



Η Κινηματογραφική Λέσχη Φοιτητών Ρεθύμνου, μετά από δικιά σας απαίτηση, προβάλλει και τα υπόλοιπα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Black Mirror. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, στις 21:00, στο Στέκι των Πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου Κρήτης (Νικηφόρου Φωκά 82 – Μακρύ Στενό, Παλιά Πόλη).


Είσοδος Ελεύθερη.


“Κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό καστ, διαδραματίζεται σε διαφορετικό σκηνικό, ακόμα και σε διαφορετική πραγματικότητα,” λέει ο αρθρογράφος του Guardian Τσάρλι Μπρούκερ για τη σειρά που δημιούργησε για το αγγλικό Channel 4. “Όμως όλα τους έχουν να κάνουν με τον τρόπο που ζούμε τώρα – και με τον τρόπο που ίσως να ζούμε σε 10 λεπτά από τώρα αν είμαστε αδέξιοι.”

Αυτό το στοιχείο είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ”Black Mirror”, μια σειρά που προσεγγίζει την παλαιάς κοπής έννοια της σειράς ανθολογίας επαναπροσδιορίζοντάς την για το σήμερα. Δηλαδή είναι σαφώς ένα σημερινό update του “Twilight Zone”, όμως σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες αναβιώσεις της θρυλικής σειράς (εκείνες επίσημες μάλιστα, με το ίδιο όνομα), ετούτη εδώ φοράει τη χρονιά της ως στοιχείο ταυτότητας. Το “Black Mirror” είναι σημερινό όσο δεν πάει άλλο.

Δράσεις/Εκδηλώσεις Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων