24 Μαΐου 2017

Τριήμερο δράσεων για τα 7α γενέθλια του Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων


Το Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων στο Ρέθυμνο κλείνει τα 7α γενέθλια του και διοργανώνει τριήμερο δράσεων (συζητήσεων/ εκδηλώσεων/ προβολών/ θεατρικών δρώμενων και άλλων παράλληλων δράσεων) στις 01-02-03 Ιουνίου 2017.

Επί της οδού Νικηφόρου Φωκά, στο κέντρο της παλιάς πόλης, το Στέκι αποτελεί έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται πολιτιστικές ομάδες και πολιτικές συλλογικότητες, ένα χώρο που συμπορευόμενος με κομμάτια του ανταγωνιστικού κινήματος έχει φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια πολιτικές πρωτοβουλίες της πόλης, συνελεύσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. 

Μακριά από τις επιταγές της μαζικής κουλτούρας που επιβάλλονται από τα πάνω και με πρόταγμα του την αυτοδιαχείριση, αντιεμπορευματικά και οριζόντια, εφτά χρόνια τώρα έχει αποτελέσει ένα κέντρο διεκδικήσεων για τον κόσμο του αγώνα στο Ρέθυμνο, με το να στέκεται έμπρακτα αλληλέγγυο με τις/τους καταπιεζόμενες/-ους και να εναντιώνεται σε κάθε φασιστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό και ομοφοβικό λόγο. Η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου είναι επιτακτική και μας καθιστά όλες/-ους υπεύθυνες/-ους ως προς τη διαφύλαξη του. Με αφορμή τα γενέθλια του χώρου λοιπόν, γιορτάζουμε συλλογικά και σας καλούμε όλες/-ους να πλαισιώσετε και να συμμετάσχετε σε ένα σημαντικό τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων στον χώρο του Στεκιού.


Πρόγραμμα Τριημέρου:


01.06
18:00 Θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα ‘’Σκηνή και Σαπούνι’’ (πλατεία Μικρασιατών)
19:00 Ράδιο Ψαλίδι: ‘’Εκπέμποντας από τους κινηματικούς μεγακύκλους του Ρεθύμνου’’
22:00 Προβολή της ταινίας ‘’Persepolis’’ (των V.Paronnaud & M.Satrapi) από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Μετανάστριες και τους Μετανάστες

02.06
19:00 ‘’Καταλήψεις και κέντρα αγώνα’’ Αυτόνομα Σχήματα Παν/μιου Ρεθύμνου, Κατάληψη Rosa Nera
21:00 Προβολή υλικού των μελών της κινηματογραφιστικής ομάδας φοιτητριών/-των Ρεθύμνου
*θα ακολουθήσει θεματικό μουσικό bar (με μουσικές από τους Μ&Μ)

03.06
17:00 Θεατρικό εργαστήρι από την θεατρική ομάδα ‘’Σκηνή και Σαπούνι’’
18:00 ‘’Η κατάκτηση του στεκιού: αφηγήσεις ενός χρονικού αγώνων και διεκδικήσεων’’
21:00 Ρεμπέτικό γλέντι με συλλογική κουζίνα και ψήσιμο

Παράλληλες δράσεις τριημέρου: έκθεση υλικού των μελών της φωτογραφικής ομάδας φοιτητριών/-των Ρεθύμνου, κινηματικό βιβλιοπωλείο από το laboratorio influenza, bar οικονομικής ενίσχυσης του στεκιού


Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ Στενό Παλιά Πόλη)




Δράσεις/Εκδηλώσεις Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων