15 Ιανουαρίου 2013

Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο φασισμό με συγκέντρωση και συναυλία στο Σύνταγμα. Διεθνής μέρα αλληλεγγύης.


19 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

Έξω οι νεοναζί, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά!
Πανελλαδικό συλλαλητήριο Ομόνοια 2μμ και Συναυλία Σύνταγμα 4μμ

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση Αθήνα –πόλη αντιφασιστική στις 19 Γενάρη με την στήριξη συνδικάτων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, κοινοτήτων μεταναστών.

Να διατρανώσουν την αντίθεση τους στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις καταχτήσεις της κοινωνίας μας που χρόνια τώρα έχει υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Να σταθούν με αποφασιστικότητα κατά της νεοναζιστικής απειλής της Χρυσής Αυγής  που προσβάλλει βάναυσα στο τόπο που γέννησε την Αντίσταση στην κατοχή και μαρτύρησαν εκατοντάδες χιλιάδες στη Καισαριανή, τη Κοκκινιά, την Κάνδανο, το Χορτιάτη τα Καλάβρυτα και δεκάδες άλλες μαρτυρικές πόλεις. Αγωνιζόμαστε για ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στη παιδεία, την υγεία τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες σε όλους χωρίς διάκριση έθνους, χρώματος του δέρματος θρησκείας. 

Να καταδικάσουν την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στους μετανάστες για την αποτυχία των πολιτικών των κυβερνήσεων που σπέρνουν την ανεργία και την εξαθλίωση με επιχειρήσεις σκούπα και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Να αντιταχθούν στην υπονόμευση του δικαιώματος στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποχτήσουν. Να καταδικάσουν τις ρατσιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών που προεξοφλούν αποφάσεις του ΣτΕ τις οποίες δεν έχει ανακοινώσει. 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που με τα Μνημόνια, τα χαράτσια, τις περικοπές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα  σπέρνουν την φτώχεια και την απόγνωση.

Απαιτούμε γενναία χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών με τη άμεση καταβολή των χρημάτων που οφείλει το κράτος ώστε οι γειτονιές να γίνουν γέφυρες αλληλεγγύης και φιλίας, καλύτερης ζωής για όλους και όχι να χωρίζονται με φράχτες μισαλλοδοξίας και να δηλητηριάζονται από το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.


Πολιτιστικές Ομάδες Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο)

Δράσεις/Εκδηλώσεις Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων